Litt forskning på yoga og dens helsegjevinst.

 Vondt i korsryggen?

Amerikanske forskere har sett på hvordan de to aktivitetsformene virker på korsryggsmerter som har oppstått uten noe entydig årsaksbilde, og som varer over tid.

Det viser seg at både tøyingsøvelser og yoga jevnt over har en moderat positiv effekt på personer med middels sterke smerter i nedre del av ryggen.

Yoga kan spare samfunnet for store summer.

Forbindelsen mellom kropp og sjel er kanskje sterkere enn man umiddelbart skulle tro, skriver Videnskab.dk.

Ifølge en ny studie fra Harvard Massachusetts General Hospital, kan praktisering av aktiviteter som bønn, meditasjon og yoga redusere behovet for å benytte seg av helseveneset med 43 prosent.

Yoga mot hjertesykdom

En metaanlyse har undersøkt effekten av yoga som treningsform, og som forebygging mot hjertesykdom.

De nederlandske forskerne bak undersøkelsen har analysert flere studier om yoga, og funnet ut at treningsformen gir flere helsegevinster, blant annet redusert risiko for hjertesykdom og metabolsk syndrom.

Meditasjon, pusteøvelser og andre yoga-teknikker kan hjelpe pasienter å takle smerter fra fibromyalgi.
En ny studie viser at bare én time med yoga har positiv effekt på hjernen. Forskere tror derfor at yoga-øvelser kan bli en ny måte å behandle depresjoner på.
Selv om yoga har mistet mye av sin åndelige og religiøse funksjon i møtet med Vesten, opplever mange utøvere at treningsformen raskt får en dypere betydning.